jump to navigation

CD Belajar Tarannum : Tempahan! April 30, 2008

Posted by alhawa in CD Tarannum.
Tags: , , , , ,
trackback

Assalamualaikum..

(KHUSUS BUAT MEREKA YANG BARU HENDAK BELAJAR TARANNUM ATAU TIDAK MEMPUNYAI ASAS TARANNUM)

Apa khabar kawan-kawan dan pengunjung semua. Saya ada berita baik buat peminat-peminat tarannum Al-Quran. Saya kini telah selesai menyusun CD berkenaan tarannum Al-Quran.

Berikut saya terangkan pengisian dalam CD-CD tersebut.

CD PERTAMA ~ TEORI : PENGETAHUAN ASAS TARANNUM (22 minit 30 saat)

  • Pengenalan Ilmu Tarannum.
  • Pengertian Tarannum
  • Sejarah Tarannum
  • Hukum Bertarannum
  • Jenis Tarannum
  • Kaedah Belajar Tarannum
  • Penutup

Kelebihan CD ini.

  • Saya menjelaskan perkara-perkara penting berkenaan Tarannum secara audio (suara saya).
  • Keterangan bertulis turut disertakan agar memudahkan anda memahami audio tersebut!
  • Keterangan yang ringkas dan jelas sesuai bagi mereka yang baru mengenali Tarannum.
  • Setiap topik diselitkan dengan maqam instrumental.

CD KEDUA ~ HAFALAN : TAUSIKH TARANNUM (14 minit 10 saat)

  • Merupakan kunci atau sifir kepada pembelajaran Al-Quran secara mudah.
  • Mengandungi 7 rangakaian Tausikh berdasarkan 7 lagu Al-Quran.
  • Rujukan bertulis disediakan agar pembelajaran lebih terpandu.
  • Berdasarkan rujukan Lembaga Bahasa dan Ilmu Al-Quran, Jakarta.

Isi kandungan CD Kedua ini ialah;

1. Tausikh Lagu – Baiyati

2. Tausikh Lagu – Hijaz

3. Tausikh Lagu – Soba

4. Tausikh Lagu – Rast

5. Tausikh Lagu – Jiharkah

6. Tausikh Lagu – Sika

7. Tausikh Lagu – Nahawand

8. Tujuh (7) Tausikh Di Atas Di Kumpulkan

CD KETIGA ~ RUJUKAN : MISTERI……

Saya tidak mahu menyatakan di sini namun hanya 20 pembeli yang awal sahaja akan dapat memperolehinya

………………………………………………..

HARGA (TIDAK TERMASUK POS)

………………………………………………..

HARGA CD #1 = RM 15.00

HARGA CD#2 = Percuma << kerana bukan 100% nukilan saya.

HARGA CD#3 = Percuma (berdasarkan stok yang ada.)

Harga POS

= Semenanjung = RM6.00

= Sabah = RM10.00

= Sarawak = RM10.00

………………………………………………..

JAMINAN KEPUASAN

………………………………………………..

Jika anda merasakan CD-CD yang anda telah beli tidak berbaloi dengan nilai wang yang anda keluarkan, sila pulangkan semula dalam masa 7 hari selepas tarikh anda terima dan saya akan pulang wang anda 100%=RM15.00 atau/ setelah ditolak kos-kos pemulangan wang semula.

PERHATIAN !! CD-CD INI TELAH SEDIA UNTUK TEMPAHAN. Nantikan kemunculan CD-CD dan bahan Ilmiah berkaitan Tarannum yang lain!

NOTA : SAYA SEDANG MENYIAPKAN CD KAEDAH PANTAS BELAJAR TARANNUM (ASAS) HANYA 2 HARI. NANTIKAN!!

……………………………

KAEDAH PESANAN

…………………………..

PROMOSI PERCUMA ini terhad dan saya memberikan keutamaan kepada siapa cepat dia dapat. Email tempahan yang awal masuk ke dalam mail-box saya akan diutamakan terlebih dahulu.

Ingat email saya : azlansenggarang@yahoo.com. Sila nyatakan no telefon anda dan saya akan hubungi secara individu untuk maklumat pembayaran dan pertanyaan lanjut.

azlan al-hawa

Komentar»

1. nuriman - Mei 23, 2008

alhamdulillah setelah sy mengikuti mari bertarannum dan akademi al quran baru sy faham..rupanya tarannum ni banyak lagunya ya?kalau mula2 sy dengar dulu sy kata aik kenapa depa ni baca we..re..ze itulah kerana sy tak belajar ..sekarang ni tahulah sikit2…rasa seronok pulak…

2. alhawa - Mei 23, 2008

benar..dengan ilmu barulah dapat membezakan apakah sesuatu yang jarang kita lihat atau dengar itu; betul @ salah //ATAUPUN// betul tapi orang jarang buat @ salah tapi nampak mcm betul sebab ramai orang buat.

apapun… perlu hati2.. Qiraat dan Tarannum perkara yang berbeza. Dalam Qiraat ada Tajwid. Dalam Tarannum perlu berTajwid.

3. Ibnu Abas - Mei 24, 2008

Salam, saudara azlan.

Saya berminat, dan sudah menghantarkan emelnya.
Harap maklum, ya.

Wassalam.

Mohd Shafiq b Abas

4. Ahmad Fannany - Mei 30, 2008

Assalamualaikum

Saya bermaksud memesan CD ,No1,2 dan 3
bagaimana caranya kareana saya tinggal di Kota Palembang South Sumatera Indonesia, kalu mungkin saya mau jadi Supplayer nya

Wassalam

Ahmad Fannany

5. Pn Zainab Bt Talib - Julai 4, 2008

Assalammualaikum wbt

Saya berminat untuk mendapatkan CD.

6. Muhamad Abd Hamid - Julai 4, 2008

Saya ingin mendapatkan Kesemua CD.. CD.. Anda
Harap maklum
Tolong jawab E Mailsaya secepat mungkin

Wassalam
Muhamad Abd. Hamid

7. Mohd Rasyidi Sanapi - Julai 17, 2008

Assalamualaikum..

dah lama saya cari CD ni..
Ada tak dijual dimana Kedai?

8. Mohd Rasyidi Sanapi - Julai 17, 2008

Tpi mcm mn nk bli secara online?

9. mohamad azhar - Oktober 28, 2008

Assalamualaikum.. Saya berminat dengan cd anda bagaimana nak mendapatkannya..??

10. zam - Oktober 31, 2008

Assalamualaikum….
saya berminat dengan cd tarannum,sebelum ni pun saya ada antar email tapi tak berbalas lagi.Diharap dapat dipercepatkan……….
maa`salam…..

11. redzuan - Januari 6, 2009

saya mahu tempah cd di atas .

12. h asmat tuah - Februari 19, 2009

Assalam,
saya amat tertarik dengan cd tarannum anda dan ingin memilikinya secepat mungkin.

13. ibrahim - Mac 16, 2009

salam…sy mmg berminat ingin mempelajari taranum ini…
cmne sy nk dapatkan cd ini…kalo bole secepat yg mungkin…

14. asmuni md som - April 27, 2009

Salam. Saya pun berminat untuk mendapatkan CD berkenaan.

15. iyan - Mei 10, 2009

apakah melayani kiriman ke Indonesia

16. redzuan - Jun 8, 2009

salam ..ada lagi ke CD tu. saya nak beli

17. Burhanudin b. Abu Bakar - Julai 19, 2009

Salam, Saya berminat untuk menempah Cd berkenaan. Tolong email kan saya tentang cara penempahan dan bayaran.

18. mohamad yusri bin said - Julai 30, 2009

tel..0125558478

19. zaidi - Januari 18, 2010

salam, saya minat dgn cd tsbt, ada stok lagi ke?

20. arni - Jun 16, 2010

salam…cd masih ada stok??? sy nk beli….

21. arni - Jun 16, 2010

sy tak de email…. tolong bg no phone utk mudah berurusan…
harap membantu

22. Ana - November 13, 2010

salam…..sya pun nak CD tu…masih ade tak….

23. nur - November 28, 2010

salam, saya nk order cd tu.. masih ada lg x?
n macam mana nk wat pesanan ye?

24. fathul wahhab - Disember 3, 2010
25. naj - Februari 18, 2011

Salam saya ada sedikit persoalan mengenai cd..

Apakah bentuk paparan pada cd ini? video atau flash?

26. faiz - Februari 25, 2011

assalamualaikum…saya berminat nak beli CD tu bleh saya pesan CD 1,2 dan 3 sekali

27. muhammad faiz - Februari 26, 2011

saya dah menghantar emailnya..harap maklum

28. masliyana md noor - Mac 3, 2011

Assalamua’alikum wbt.
Saya berminat nak beli semua 3cd tue. masih ada stok lagi ke? ws.

29. Jackpot 6000 - Mei 22, 2013

We’re a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community. Your web site offered us with helpful information to work on. You’ve done a formidable process and our whole neighborhood will
be grateful to you.


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: